Padasjoki-seura ry järjestää Päheet-museoviikolla sahdin
valmistuksen kurssin to 3.7.2025 klo 12 - 18 Pappilanmäen koulun
kotitalousluokassa (Puistotie 8, Padasjoki).
Päivän aikana opit valmistamaan sahtia yksinkertaisin
kotikonstein. Kurssi painottuu padasjokelaisen sahdin valmistukseen, mutta opit
sahdista ja sahtikulttuurista paljon muutakin.
Kurssin pitää olutkirjailija ja mallasjuomien seppä Mika Laitinen. Hän on kirjoittanut kirjat Sahti – Elävä muinaisolut, Rakkaudella Pantua – Kotioluen uusi tuleminen ja Viking Age Brew: The Craft of Brewing Sahti Farmhouse Ale. Laitinen on valmistanut olutta, sahtia ja siideriä neljännesvuosisadan ajan sekä pitänyt kursseja sahdin, kotioluen ja siiderin valmistuksesta. Lisätietoa sahdista ja Laitisesta: fi.brewingnordic.com.
Jokainen saa kurssilta omaan astiaansa 1 - 2 litraa
sahtivierrettä, joka valmistuu kotona sahdiksi noin kahdessa viikossa.
Seuraa ilmoittelua Padasjoki-seura https://padasjokiseura.blogspot.com/ ja
Facebook
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti