Padasjoen kotiseutumuseo
Padasjoki-seura ylläpitää kotiseutumuseota Padasjoen kirkonkylässä. Museo on avoinna tilauksesta ja seuran omien tapahtumien yhteydessä. Se sijaitsee Saksalan kartanon maalla ja rakennettiin alunperin pitäjänmakasiiniksi eli lainajyvästöksi vuonna 1850. Esineistöä on kerätty 1950-luvulta lähtien eripuolilta pitäjää muun muassa Topias Kilven ansiosta. Museo tunnetaan nimillä Padasjoen kotiseutumuseo ja makasiinimuseo.

Museo avattiin vuonna 1956 maa-ja metsätalousnäyttelyyn. Museossa on ruuanvalmistukseen, käsitöihin, metsästykseen, kalastukseen, koulunkäyntiin, eläinten hoitoon ja maanviljelykseen liittyvää esineistöä. Ammateista on edustettuna räätäli, puuseppä ja suutari.

Museossa on kaksi kerrosta. Tapahtumien yhteydessä toimii alakerrassa kahvila. Perinteisesti museolla järjestetään heinäkuussa kotiseutumarkkinat ja elokuussa elomarkkinat.

Sijainti: Museo on helppo löytää, sillä se sijaitsee Laivarannantien vieressä Kuusikujalla. Matkaa Padasjoen kirkkoon on 0,5 km ja Laivarantaan Päijänteen rannalle 0,8 km.

Museo avoinna

Osoite: Kuusikuja 1, Padasjoki
  • Kesäsunnuntaisin 4.6.-6.8.2023 klo 12-15 
  • * Open on summer Sundays from 12-15
  • * Открыт по летним воскресеньям с 12-15
  • * Öppet på sommarsöndagar kl 12-15
  • museossa opastaa kesätyöntekijä
Kahvilaa pitää nuoret 4H-yrittäjät, tervetuloa!

Liput aikuiset 3 €, lapset 1 €. Tuotto museon kulujen kattamiseen. Kiitos tuestasi!
Tiedustelut: Padasjoki-Seura ry, museo Eila 0504619149


1 kommentti:

  1. Täytyy ensikesänä tulla visiitille,hieno tarina Ernssiltä.

    VastaaPoista