Padasjoki-seura ry järjestää Päheet-museoviikolla sahdin
valmistuksen kurssin to 3.7.2025 klo 12 - 18 Pappilanmäen koulun
kotitalousluokassa (Puistotie 8, Padasjoki).
Päivän aikana opit valmistamaan sahtia yksinkertaisin
kotikonstein. Kurssi painottuu padasjokelaisen sahdin valmistukseen, mutta opit
sahdista ja sahtikulttuurista paljon muutakin.
Kurssin pitää olutkirjailija ja mallasjuomien seppä Mika
Laitinen. Hän on kirjoittanut kirjat Sahti – Elävä muinaisolut, Rakkaudella
Pantua – Kotioluen uusi tuleminen ja Viking Age Brew: The Craft of Brewing
Sahti Farmhouse Ale. Laitinen on valmistanut olutta, sahtia ja siideriä
neljännesvuosisadan ajan sekä pitänyt kursseja sahdin, kotioluen ja siiderin
valmistuksesta. Lisätietoa sahdista ja Laitisesta: fi.brewingnordic.com.
Kurssin hinta 25 € / hlö (Padasjoki-seuran jäsenille 7 €). Kurssimaksu sisältää opettajan kulut, tilavuokran, kurssimateriaalin sekä kotiinviemisiksi 1 - 2 litraa sahtivierrettä. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoa kurssista ja ennakkoilmoittautumiset kurssimaksuineen sähköpostilla padasjokiseura@gmail.com. Ilmoittautumisaikaa jatkettu ainakin 29.6
saakka, sillä kurssilla vielä tilaa!
Yhdelle kurssille mahtuu enintään 20 osallistujaa. Mikäli
ilmoittautujia on enemmän, on Mika Laitinen luvannut pitää toisen kurssin pe
4.7. noin klo 9. - 15. Kerro ilmoittautuessasi, sopiiko sinulle myös tämä
perjantain ajankohta.
Jokainen saa kurssilta omaan astiaansa 1 - 2 litraa
sahtivierrettä, joka valmistuu kotona sahdiksi noin kahdessa viikossa.
Seuraa ilmoittelua Padasjoki-seura https://padasjokiseura.blogspot.com/ ja
Facebook
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti